O nama

Praonica rublja - Turisthotel Zadar

Najam rublja – koncept kvalitete i uspjeha

Praonica rublja matične tvrtke Turisthotel d.d. po svojoj je tradiciji, kapacitetima i tehnologiji vodeći objekt takve vrste u Hrvatskoj.

Dugogodišnje iskustvo i stručnost osoblja, kontinuirani razvoj i ulaganje u suvremenu tehnologiju jamče izvrsnost naše usluge.

Naše osnovne zadaće pranja i transporta rublja samih klijenta upotpunili smo iznimno kvalitetnom uslugom najma rublja, radne odjeće i ostalog tekstilnog asortimana za hotele, restorane, zdravstvene ustanove i domove za njegu starijih te industriju, obrt i građanstvo. Nudimo Vam i najam, čišćenje i izmjenu otirača na ulazima Vaših poslovnih prostora.

Naš poslovni sustav certificirala je prema međunarodnim standardima ISO 9001 (sustav upravljanja kvalitetom) te ISO 140001 (sustav upravljanja okolišem) jedna od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća - DQS sa sjedištem u Frankfurtu.

Individualnim pristupom i profesionalnošću svih zaposlenika želimo zadobiti Vaše povjerenje, a Vaše trajno zadovoljstvo kvalitetom naše usluge i velike uštede u Vašem poslovanju naš su glavni motiv i konačan cilj.

Povijest

Tradicija, izvrsnost, znanje

Počeci današnje praonice vezani su uz nagli razvoj turizma i turističkih kapaciteta na zadarskom području čime se javila potreba za moderno uređenom i visoko kapacitiranom središnjom praonicom rublja. Upravo je ugledna turistička tvrtka Turisthotel d.d. 1970.g. otvorila prvi objekt te namjene u ovoj regiji.

Praonica rublja je u proteklih 40 godina radila u kontinuitetu, uključujući i ratno razdoblje tijekom 1990-ih godina. Kroz taj period pružala je usluge većini hotela i turističkih naselja zadarske regije i Općoj bolnici Zadar te je kontinuirano modernizirana nabavom novih strojeva i implementacijom novih tehnologija pranja rublja.

Značajan korak u razvoju praonice bilo je uvođenje tunelske linije u 2000.godini. U ljeto 2003.g. praonica rublja je preselila u potpuno novi pogon opremljen najsuvremenijim strojevima čime smo dodatno poboljšali kvalitetu usluga, dok je početkom ljeta 2004.g. u pogon puštena nova tunel-linija koja koristi najsuvremeniju tehnologiju pranja.

Prateći svjetske trendove, među prvima u Hrvatskoj, našim smo klijentima ponudili i uslugu najma rublja. Vlastita banka rublja visoke kvalitete omogućuje nam sveobuhvatni servis prilagođen željama i potrebama svakog pojedinog klijenta.

Tehnička opremljenost

Inovativnost, pouzdanost, točnost

Kapacitet praonice rublja podržava obradu do 30 000 kg rublja na dan. Praonica je opremljena najsuvremenijim strojevima vodećeg svjetskog proizvođača opreme Kannegiesser GmbH, od kojih izdvajamo:
 • Tunel-linija za pranje koja uključuje 2 tunel-stroja (2000 kg/h), 2 prese i 8 tunelskih sušara
 • 4 klasične perilice, medico izvedba
 • 7 klasičnih sušara
 • 4 pegle s ulagačicama i slagačicama rublja
 • 2 slagačice ručnika
 • 3 stroja za glačanje fazonskog rublja
 • 1 pakirka rublja

Tehnologija pranja i ekologija

Čistoća, zdravlje, sigurnost

Naš cjelokupni sustav odlikuje se visokom kvalitetom pranja i glačanja rublja uz maksimalno produženje vijeka trajanja samog rublja i minimalan utjecaj na okoliš.

Pridržavamo se suvremenih ekoloških i higijenskih standarda uvođenjem najmodernije tehnologije i metoda pranja i glačanja koja se očituje u:

 • primjeni termičkih i kemijskih postupaka dezinfekcije
 • sustavu pranja pomoću tekućih deterdženata
 • upotrebi bezfosfatnih deterdženata
 • neutralizaciji otpadnih voda
 • suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo vezano za kontrolu otpadnih voda

Bitno je istaknuti i postojanje sanitarne pregrade u pogonu praonice koja u potpunosti odvaja prijem i pranje rublja od dijela praonice u kojem se obavlja peglanje, sušenje, pakiranje i otprema rublja.

Cjelokupni sustav rezultira visokom kvalitetom pranja i glačanja rublja uz maksimalno produženje vijeka trajanja rublja i minimalan utjecaj na okoliš.


Kao potvrdu uspješnosti na području upravljanja kvalitetom i zaštite okoliša s ponosom ističemo certifikate za međunarodne standarde ISO 9001:2008 te ISO 14001:2004+Cor1:2009 koji su nam dodijeljeni u 2013. godini.

Prednosti za klijente

Ušteda, zadovoljstvo, povjerenje

Uz klasične usluge pranja, glačanja i otpreme rublja, sve veći broj naših klijenata koristi i usluge najma iz banke rublja. Korištenjem unajmljenog rublja klijenti više nemaju potrebe za velikim investicijama u vlastite kapacitete i zapošljavanjem znatnog broja djelatnika, te obvezu plaćanja visokih režijskih i ekoloških troškova. Istodobno, cjelokupni posao nabave i skladištenja rublja preuzima praonica, te klijenta pravovremeno opskrbljujemo optimalnom količinom rublja visoke kvalitete.